Hallo,

Hier onze keuze voor welke bassischool je gaat kiezen. We zijn op 2 scholen gaan kijken.
1 grotere school en 1 kleinschalige school. Op de grotere school waren de klassen mega groot en waren er voor mijn gevoel veel oudere leerkrachten.
Toen naar t ’Lange in Gastel.
Meteen een warm welkom en een thuis gevoel. De leerkrachten waren gemengd jong en oud door elkaar. Kleinere klassen, en heel de school kent elkaar.
De oudere kinderen worden ook betrokken in de peuter en kleutergroep, met sommige activiteiten op school. Ze leren daar ook veel van, verantwoordelijkheid bij kleine kinderen. En ze krijgen mega veel aandacht. De klassen zijn vaak niet groter dan 20. Je hebt 3 klassen bij elkaar. Groep 0, 1 en 2.
Groep 3, 4 en 5. En groep 6,7,8. Eerst dacht je dat is wel veel verschillende niveaus bij elkaar.
Maar het heeft super veel voordeel.
De kinderen die heel goed mee kunnen worden bij een hoger niveau gezet, kan je kind minder goed mee krijgt ze volle aandacht en krijgt ze voor mijn idee privéles. Vaak krijgen die kinderen 1 op 1 aandacht met juf of meester of stagiaire. Bij een klas van 36 kan een leerkracht toch niet in de gaten houden wie wel en niet goed mee kan, mijn gevoel is bij een kleinere klas heb je dit eerder in de gaten.
Mijn kinderen leren ook spelen met andere oudere en jongere kinderen. Ik ben super tevreden over het onderwijs. Is er iets aan de hand met je kind word je meteen er op aangesproken.
Fijne school, waar iedereen heel betrokken is.
Twijfel je kom kijken en zie  dat kleinschalige veel voordelen heeft.

Moeder van Anouk en Joep Vanlier.